EN | NL

Welkom

docARTES is een internationaal inter-universitair doctoraatsprogramma voor praktijkgeoriënteerd onderzoek in de muziek, ontworpen voor musici-onderzoekers (uitvoerders, componisten, etc.).

docARTES bestaat uit een 4-jarige doctoraatsopleiding, die de promovendi toelaat artistieke - en onderzoeksvaardigheden, academische kennis en methodes verder te ontwikkelen en aan te scherpen. Daarnaast zetten de promovendi hun onderzoek ook op individuele basis verder. Vanaf de start en voor de volledige duur van het doctoraatstraject worden de promovendi hierin bijgestaan door een supervising team. docARTES maakt ook deel uit van een professionele en artistieke onderzoeksbiotoop en bereidt promovendi voor op het uitbouwen van een carrière als artistiek onderzoeker. 

De doctoraatsopleiding vindt plaats in het Orpheus Instituut in Gent (België) en wordt sinds januari 2004 georganiseerd in samenwerking met de docARTES partners. Momenteel volgen een 40-tal promovendi het docARTES programma. Er studeerden reeds 14 doctors in de Kunsten af.

 

> volgende aanmeldingsdeadline voor 2017-2018 (start september 2017): 15 januari 2017 (meer info)

> volgende aanmeldingsdeadline voor 2018-2019 (start september 2018): 15 januari 2018 (meer info)